Sitemap   |   Logga in
HEM / AKTUELLT  

2019-03-31

Vårbruket är i full gång.

Röjnjng och plantering av tåliga växter.

Glasverandan får tjäna som växthus. Småfåglarna bygger bo. De har fått nya holkar att flytta in i. Ingen fisk finns i sjön. Sälen har ont om mat. Ska inte naturvårdsverket börja mata dem?


2019-03-14

GULDKALVEN FERGUSON RENOVERAS NU.

Miséeföremålet ska vi ha att köra ved med i skogen.

Den blir så småningom till salu, när vi kört färdigt veden.


2019-03-06

Vinter igen.

Nu bränner vi riset, innan fåglarna bygger bo.

Löven lägger vi i kompost eller kör sönder dem med gräsklipparen. Det är viktig gödsel för naturen.


2019-02-19

Isen är borta.

Det flyter en död älg i havet.

Nu hittar vi alla djur som gått ner sig på isen. Hoppas örnarna hittar den också, så vi slipper ha kadaver på ön. Nu börjar vårbruket. Tidigt, men det blir nog en lång vår.


2019-02-13

VÅREN ÄR HÄR

Det är för tidigt. Det blir nog en vinter till.

Hydrokoptern kostar fortfarande 70 000:-


2019-02-08

Isen blåser bort.

Nu är det båt som gäller.

Vid bryggorna ligger isen kvar, så det böjer en och annan propeller. På land är det isgata så det är dubbar under stövlarna som gäller.


2019-01-30

Isarna är förädiska. Vi sjösätter hydrokoptern.

Om någon vill köpa den, så kostar den 70,000:- nu.

Den blir billigare i vår. Det är så besvärligt att ta upp den.


2019-01-27

Revyn var mycket lyckad. Makten fick sina fiskar varma.

Åke o Siv som hade guldbröllop, fick gå upp på scenen och sjunga sjömansjul på Havaji. Den första låten vi dansade till en gång i tiden. Vi behövde inte dansa nu.

Snöstormen kom och vi kunde inte ta oss hem, så nu sitter vi i Kråkelund och väntar på att skärgårdsposten ska kunna köra. Hela Ormdjupet ligger med dålig is, så det är svävare som gäller. Då vi kommer hem, ska vi sjösätta hydrokoptern.


2019-01-21

Nu kommer vintern.

Isen ligger i vikarna och vid bryggorna. Bogserbåten står fortfarande på varv.

Vi hoppas på antingen kyla och isvinter, eller värme och mildvinter. Mellantinget är mycket besvärligt. På fredag ska vi på nyårsrevyn i Västervik. Har bara missat två gånger under alla år som den har gått.


2019-01-01

GOTT NYTT ÅR.

Lugn nyårsafton på Flatholmen. Inga fyrverkerier här.

Däremot samlades alla vid norra udden och såg raketer från Västervik och Ankarsrum med flera, in över land. Det var så långt borta, att hundarna inte blev rädda.

Stormvarning till kvällen. Vi väntar på nerblåsta träd och el-avbrott. Sedan får vi se hur länge snön dröjer med sin ankomst.


Rökta simpstjärtar smakar som ål.

Ingen is än.

Nu är julen över, vi har alla fått vad vi behöver. Nu får vi vänta till nästa år, för att se vad vi får.


2018-12-16

Ingen ål på julbordet i år.

Glasålen i Engelska kanalenstår. Den är liten och fiskas i ton. Skickas till länder, där den äts som rom, för att höja potensen. Men där går gränsen, bara ett barn får man ha, annars är det inte bra. Här hemma äter skarv o säl upp all gulål, den smakar väl. För ålarna i kraftverken är det pyrt. Det står Vattenfall ganska dyrt. Julbordens ål får bytas mot kaviar o lutfisk, importerad o säljs över disk.


2018-12-05

GOD JUL!

Här kommer ett grötrim.

Nu ska alla vara glada, är isen dålig får man bada. Det kan också vara klent i sunden kan det vara rent. Det finns många spår att följa, men dumhet går ej att dölja. Östersjöns vatten är smutsigt ändå, utan likrester o benknotor små. I städerna lyser ljusen, överallt rustas till tusen. Det är glitter o glam, här ser Post Nord till att el-räkninen kommer fram. Tomten kommer till många glada barn, krig o religion gör så vissa inte har mat för dan. Julhandeln slår rekord, skriver tidningen, hur dåligt det än har gått,så skriver de det omigen. Många handlar på nätet för att spara tid, skickar tillbaka efter julens frid. Vi vill se det vi köper, när pengarna från kontot löper. Det var inte bättre förr, när tomten gick från dörr till dörr. Stressen bara ökar var da, Det blir aldrig riktigt bra.

Kommer mer.
Svart eka

Svart eka


Palmer

Palmer


Njepr.

Njepr.


Vattenmoped

Vattenmoped


kaktus

kaktus


ORVAR

orvar


Miljö-toa.

Miljö-toa.


Rökhus

Rökhus


Lågvatten

LågvattenÅsa Nilsson   Webbproduktion